Dierenarts Thijs Flahou

Dierenarts Thijs Flahou kwam in het jaar 2003 voor het eerst in aanraking met de kleine kameelachtigen (alpaca, lama, vicuña, guanaco). Zijn thesis (‘De fertiliteit en de houderij van lama’s en alpaca’s in België: een overzicht’, zie rubriek ‘publicaties’) bracht hem in contact met een handvol alpacafokkers, en dit was meteen ook de stimulans om zich verder te gaan verdiepen in de geneeskunde en de voortplanting van de alpaca.

 Dierenarts Thijs Flahou
Thijs deed jarenlang ervaring op in het buitenland. Nigeria, Bonaire (Nederlandse Antillen), Engeland en Frankrijk staan op het lijstje. Na verdere buitenlandse bijscholingen en werkervaring op het gebied van de geneeskunde en de voortplanting van alpaca’s, startte hij in 2007 met zijn praktijk voor alpaca’s. Deze praktijk werd recentelijk de naam ‘Alpa-Vet’ gegeven.
Bij talrijke Belgische en Nederlandse fokkers komt Thijs nu over de vloer als vaste dierenarts. Ook op de alpacafokkerij van vriendin Hanne Van De Winkel begeleidt hij dagelijks een groep van 50 dieren.

Home Back To Top